Duursport

Teff is de ideale voeding voor de duursporter! Teff heeft hoge concentraties aan ijzercomplexe of ‘langzame’ koolhydraten en aminozuren en helpt om het lichaam te laten presteren. Teff heeft een gunstige werking op een normaal zuurstoftransport in het lichaam, geeft gedurende lange tijd de nodige energie en draagt bij aan het spierherstel.

Door de langzame koolhydraten in Teff heeft de sporter minder snel het hongergevoel. De sporter komt met Teff minder snel “de man met de hamer” tegen, de hongerklop wordt als het ware uitgesteld.

Haile Gebrselassie

Hij is misschien wel de bekendste ambassadeur van Teff! Haile is de allergrootste hardloper allertijden. Hoogtepunten in zijn carrière zijn ongetwijfeld zijn twee gouden Olympische medailles, in 1996 in Atlanta en 2000 in Sydney. Hij werd in die jaren 1993 en 1999 vier maal achtereen wereldkampioen op de tienduizend meter. Na de Spelen van 2004 verruilde hij de atletiekbaan voor het grotere werk, de marathon. Hij won er verschillende, waaronder die van Amsterdam in 2005. In 2007 en 2008 verbeterde Gebrselassie in Berlijn het wereldrecord op de marathon.

Haile Gebrselassie loopt nog iedere dag. Hij kan niet zonder en zal tot zijn dood blijven rennen. Een geheim bestaat er niet, volgens zijn eigen zeggen. Elke Ethiopische jongen weet wat Gebrselassie heeft gebruikt voor zijn onvoorstelbare prestaties, namelijk Teff. Het eten van Teff is de reden van al zijn grootse prestaties soms at hij wel 3 keer per dag Teff. Voor Gebrselassie is het dan ook een groot vraagteken waarom het niet zo groot wordt gedragen. Elke Ethiopische hardloper is bekend met het fenomeen Teff en gebruikt het dan ook fanatiek. Onder duursporters wordt Teff nu wel steeds bekender. Volgens velen is Teff een gouden product, waarmee je langer en beter kunt presteren. Gebrselassie is daar het ultieme voorbeeld van. Met Teff loop je langer hard. Met Teffgerechten maak je veel meer kilometers. Je lijf houdt het langer vol, er komt geen hongerklop. De langzame koolhydraten in Teff doen altijd hun werk. Je blijft langer fris dankzij de spreiding van energie, die Teff veroorzaakt.

Verschillende wielerploegen maken gebruik van Teff graan.

Teff is niet alleen super gezond het smaakt ook nog eens erg lekker!

 

 

 

 

 

 

UA-68524304-1