Bezorgen en Levertijden

Levertijden

Orders van Teffpowerfood.com worden verzonden met DPD of Post.nl. Beide streven ernaar uw pakket de eerste werkdag na aanbieding te bezorgen. Op welk tijdstip de zending precies bezorgd wordt, is onder meer afhankelijk van plaats en soort pakket.

Voor 16.00 uur besteld volgende dag in huis! Als u in het weekend besteld dan wordt uw pakket op maandag verzonden en heeft u het dinsdag in huis.

Uw orders worden nog dezelfde dag verwerkt mits:

– De bestelling is geplaatst voor 16.00 uur

– De betaling is goedgekeurd (in geval van overboeking moet de betaling dus eerst zijn voldaan)

Bezorgkosten

Voor Nederland, België en Duitsland rekenen wij GÉÉN verzendkosten, voor orders vanaf € 50,00. In andere gevallen hebben wij de verzendbijdrage opgesomd in het overzicht hieronder

Orders binnen NEDERLAND

tot € 49,99           €4,95 verzendkosten

vanaf € 50,00     GÉÉN verzendkosten

Orders binnen BELGIE en/of DUITSLAND

tot € 49,99           €9,95 verzendkosten

vanaf € 50,00     GÉÉN verzendkosten

De zending volgen…. (tracktrace)

Zodra uw bestelling bij ons het magazijn verlaat krijgt u hier automatisch (via email) een bericht van. In deze bevestiging vermelden wij ook een zogenaamd ‘track & trace’ nummer. U kunt dan via internet uw bestelling met de deze specifieke code volgen.

Indien u niet thuis bent…

Als een pakket niet kan worden bezorgd, krijgt u een bericht. Hierop staat waar u het pakket binnen drie weken kunt afhalen. Ook kan de Post.nl het pakket bij uw naaste buren afgeven. In dit geval zou de Post.nl u hiervan op de hoogte brengen via een briefje in de bus.

Als u de zending zelf niet kunt afhalen, dan is er meestal een mogelijkheid om iemand te machtigen. Kijk op de achterzijde van het afhaalbericht voor meer informatie.

Het pakket blijft 3 weken op het postkantoor liggen voordat het weer naar ons wordt teruggezonden. Indien een pakket retour komt en wij moeten het opnieuw versturen dan rekenen wij (opnieuw) een bijdrage in de verzendkosten.

Producten in BackOrder… (niet voorradig)

Mocht uw bestelling om een bepaalde reden niet (volledig) kunnen worden verwerkt dan brengen we u zoveel mogelijk via een e-mail op de hoogte.

Mocht u binnen 5 werkdagen na het verstrijken van de levertijd geen producten noch communicatie hebben ontvangen, dan kan er iets fout gegaan zijn. Wij verzoeken u in dat geval om contact met ons op te nemen. Zodat wij er voor kunnen zorgen dat u niet onnodig op uw bestelling zit te wachten.

Op een ander adres bezorgen

Het is ook mogelijk om de order op een ander adres, dan uw huisadres het product te laten leveren. U kunt in het order proces bij het invullen van de naw-gegevens een apart afleveradres opgeven.

 

 

 

UA-68524304-1